måndag 28 september 2009

Ensamträning

För länge sedan skrev jag ett inlägg om ensamträning, där var jag tydlig med att oavsett om man tycker att man alltid är hemma eller alltid kommer att ha med sin hund så hör det till grunden att sin hund ska kunna vara själv vid behov. Ricky är en hund som inte har fått ensamträning tyvärr, så fort man vänder ryggen till så börjar han att gnälla och det skapar problem. Problemet är inte att höra hunden tjuta, eller laga trasiga sönderbitna möbler utan problemet är en osäker hund som inte känner sig trygg eller mår bra vid olika situationer.
Att ha ett jobb där man är borta 8 timmar om dagen och ha en hund får sitta hemma själv är självklart inte heller bra.

För två dagar hade vi äntligen rustat klart detta rum, sedan passade vi Ricky. Vi lämnade huset 2-3 timmar och under den tiden hände en hel del med våran nymålade vägg och garderob. Så här kan det bli om man inte lär hunden ensamträning.

Ps: Vi är inte arga.


2 kommentarer:

  1. Ja, det där lyckades han "bra" med Ricky. Förstår inte hur han kunde hinna förstöra så mycket ;o Och vad högt upp det verkar vara (enligt det man ser på mittersta bilden.
    Hoppas att det funkat bra att laga det :)

    Sv: Ja, antagligen har Hampe en hel del med Chippens jaktintresse att göra ;)
    Det blir ju så att på morgonen spårar de tillsammans rådjur på morgonpromenaden (Chippen ser Hampus bli alldeles galen när det doftar andra djur), sen ägnar de en del av dagen åt att skälla på katter på gården, och direkt efter det åker jag till klubben och släpper Chippen någon meter ifrån en katt. Ja, inte kan man begära att han ska vända ryggen åt katten då inte ;)
    Men jaa, det är nog inte många hundar som hade låtit bli att jaga den där katten det tillfället.

    Får se hur kursen vi går i kombination med att Hampus åker till Mattias blir :)
    Förhoppningsvis får Chippen in lite vett i skallen :p

    SvaraRadera
  2. Din hund är bra på att dansa. Kolla själv!

    Hälsningar Colin

    SvaraRadera